Centern vil stemme nei til Kristersson

Centerpartiets leder Annie Lööf bekrefter at partiet kommer til å stemme nei til et regjeringsalternativ med Moderaterna og Kristdemokraterna. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
Centerpartiets leder Annie Lööf bekrefter at partiet kommer til å stemme nei til et regjeringsalternativ med Moderaterna og Kristdemokraterna. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Centerpartiet i Sverige bekrefter at de vil stemme nei til det nye regjeringsforslaget til Moderaternas leder Ulf Kristersson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partileder Annie Lööf bekreftet tirsdag morgen overfor svensk TV4 det hun tidligere har signalisert.

– Centern kommer til å stemme nei, og det er for å ikke gi Sverigedemokraterna innflytelse, sa Lööf.

Kristersson har foreslått at Moderaterna kan danne regjering sammen med Kristdemokraterna. Riksdagen skal stemme over denne konstellasjonen onsdag.

Både Centerpartiet og Liberalerna mener imidlertid at Kristerssons foreslåtte koalisjon vil bli avhengig av Sverigedemokraterna i Riksdagen. Begge de borgerlige partiene har derfor varslet at de onsdag vil stemme nei.

Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet og Liberalerna utgjør den borgerlige Alliansen, som i utgangspunktet ønsket å danne regjering sammen. Men ingen av blokkene i Sverige fikk parlamentarisk flertall ettersom ingen vil samarbeide med Sverigedemokraterna.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter det svenske valget i september har både Kristersson og Socialdemokraternas partileder Stefan Löfven mislyktes i sine forsøk på å sette sammen en ny regjering. Likevel gjør altså Kristersson nå et nytt forsøk.

– Jeg har valgt å stille opp tross den åpenbare risikoen for ikke å bli godkjent denne gangen, sa Kristersson mandag.