Anklager om juks under valgene i Florida og Arizona

President Donald Trump (t.v.) og republikanernes kandidat til senatsvalget i Florida, Rick Scott, kommer med anklager om valgjuks.
President Donald Trump (t.v.) og republikanernes kandidat til senatsvalget i Florida, Rick Scott, kommer med anklager om valgjuks. Foto: Evan Vucci / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Republikanernes Rick Scott anklager sin motstander i senatsvalget i Florida, Bill Nelson, for å jukse. Donald Trump antyder urent spill også i Arizona.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Senator Nelson forsøker helt klart å jukse for å vinne dette valget. På en eller annen måte kom de opp med 93.000 nye stemmer etter valgnatten. Vi vet fremdeles ikke hvordan de gjorde det, sa Rick Scott til Fox News søndag.

Uttalelsen kommer etter at det i helgen ble bestemt at stemmene både i senatsvalget og guvernørvalget i delstaten skal telles på nytt. Nå skiller kun 0,15 prosentpoeng republikaneren Rick Scott og demokraten Bill Nelson i senatsvalget, og det også er svært jevnt i guvernørvalget.

Aktuelt: – Trumps liv kommer til å bli et helvete

Fredag gikk også president Donald Trump ut på Twitter og antydet at det har foregått korrupsjon i forbindelse med valgene i Florida og Arizona. I sistnevnte delstat telles det fremdeles stemmer etter senatsvalget, hvor demokraten Kyrsten Sinema foreløpig leder med rundt 1,3 prosentpoeng over republikaneren Martha McSally.

Arizonas avtroppende republikanske senator Jeff Flake avviser presidentens påstander.

– Det finnes ingen beviser på valgkorrupsjon, herr president, skriver Flake på Twitter.

Aktuelt: Demokratene lover å ta tak i våpenlovene