Meny

Hareide ville bli kunnskapsminister

KrF-leder Knut Arild Hareide på Stortinget mandag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KrF-leder Knut Arild Hareide håpet å bli kunnskapsminister i en regjering med KrF, Ap og Sp. Han er åpen for å fortsette i en sentral rolle på Stortinget.

– Det er opp til Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad å sette sammen sitt mannskap. Det er ikke naturlig for meg å gå inn i en regjering med Frp, sier Hareide til Dagbladet.

– Men jeg vil være i Stortinget og gjøre en jobb der, så er det opp til dem om de vil bruke meg som parlamentarisk leder eller til noe annet, understreker han.

Hareide er i dag partileder og parlamentarisk leder i KrF. Men han har sagt at han vil gå av som partileder hvis partiet lykkes i sonderingene med dagens regjering. Han gjør det overfor Dagbladet likevel klart han han ikke vil «melde seg ut».

Hareide anbefalte KrF å gå i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, men KrFs landsmøte besluttet å søke samarbeid med dagens regjering.

– Jeg ville ha fulgt opp litt av det Jon Lilletun gjorde, sier Hareide om drømmen om å bli kunnskapsminister.

Avdøde Lilletun var Hareides mentor.

Hareide sier han nå er i et slags vakuum etter å ha tapt den interne dragkampen.

– Det er mange følelser. I hovedsak er det skuffelse. For potensialet for KrF i det alternativet jeg løftet fram, var så stort. Jeg er veldig trygg på at jeg har gjort det rette. Men jeg skulle ha vunnet. Det er en sorgprosess.

Populært