Meny

Ropstad ber de borgerlige bruke partipisk i abort-saken

Nestleder Kjell Ingolf Ropstad skal lede KrFs forhandlinger med regjeringspartiene, hvor abort blir et tema. Statsminister Erna Solberg (H) har sagt seg villig til å se på loven, men mener det ikke skal føre til at flere kvinner får avslag på abortsøknaden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Nestleder Kjell Ingolf Ropstad forventer at de borgerlige stemmer for endringer i abortloven som KrF får gjennomslag for i regjeringsforhandlinger.

– Det vil alltid være slik at en regjeringserklæring må godkjennes i stortingsgruppene. hvis de godkjenner den, må de går for den. Og da er tradisjonen å si ja eller nei til hele pakka, sier Ropstad til NRK.

KrF ønsker endringer i abortlovens paragraf 2c, som partiet anser som diskriminerende. Ropstad har tidligere uttalt at målet er at flere kvinner skal få søknaden om senabort avvist i abortnemnda. Nå vedgår han at en eventuell lovendring i seg selv ikke vil føre til færre aborter på kort sikt.

– Hovedpoenget er ikke en reduksjon fra et år til et annet. Det viktigste er en holdningsendring over tid, sier han.

Aktuelt: KrF kan likevel sørge for rødgrønn regjering

Statsminister Erna Solberg (H) har sagt seg villig til å diskutere det hun omtaler som det diskriminerende elementet i abortloven, men har fastholdt at kvinner i praksis skal få innvilget abort like ofte som i dag.

Aktuelt: – Dersom KrF godtar dette, er de blitt kjøpt med glassperler

Populært