Meny

KrF kan likevel sørge for rødgrønn regjering

Dersom KrFs forhandlinger med Solberg-regjeringen kollapser, åpner partiets vedtak på landsmøtet for at de heller skal søke samarbeid med Ap og Sp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dersom KrFs forhandlinger med regjeringen kollapser, åpner partiets vedtak på landsmøtet for at de kan vende seg til Ap og Sp, skriver Dagsavisen.

Flere stortingsrepresentanter i KrF som Dagsavisen har snakket med, fremhever at det ekstraordinære landsmøtets endelige vedtak, åpner for at et slikt veivalg fortsatt er mulig.

Rammeverket for de videre forhandlingene KrF vil ha med Solberg-regjeringen er nemlig at partiet skal søke regjeringsmakt.

Lar det seg ikke gjøre med dagens regjering, kan KrF gå til Ap og Sp.

KrF skal inn i harde forhandlingsrunder med regjeringen om blant annet abort, kvoteflyktninger, barnetrygd og familiepolitikk og klima.

Les også: KrF krever dobbel satsing på flere folk i barnehagene

Full strid mellom KrF og Frp om kvoteflyktninger

– Dersom KrF godtar dette, er de blitt kjøpt med glassperler

– Sannsynlig at KrF blir enig med høyresiden

Partileder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Flertallet har sagt at vi først skal prøve oss med Solberg-regjeringen. Men lykkes ikke det, oppfatter jeg landsmøtevedtaket slik at vi da skal prøve andre veien, sier stortingsrepresentant og Hareide-støttespiller Geir Bekkevold.

Ap-leder Jonas Gahr Støre stiller seg avventende til KrFs regjeringsprosess.

– Det er vel sannsynlig at KrF blir enig med høyresiden. Her har man langt på vei solgt skinnet selv om bjørnen fortsatt er i live. Hvis det mot formodning likevel ikke skulle skje, og KrF skulle ønske å ha samtaler med oss, vil vi komme tilbake til det hvis den situasjonen skulle oppstå, skriver Støre i en epost.

Les også: KrF-leder i Rogaland beklager at «det ble som det ble»

Rødgrønt flertall på fersk måling Ropstad ber frustrerte KrF-ere vente med utmelding
Populært