KrF-topp i Trondheim håper Ropstad flopper

Mange partifeller håper Kjell Ingolf Ropstad ikke lykkes i forhandlingene med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Mange partifeller håper Kjell Ingolf Ropstad ikke lykkes i forhandlingene med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

KrFs gruppeleder i Trondheim bystyre Geirmund Lykke håper forhandlingene med Solberg-regjeringen mislykkes så Knut Arild Hareide kan fortsette som partileder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har aldri vært tilhenger av å gå i regjering med Høyre, Venstre og Frp. I det ligger selvfølgelig en forhåpning om at forhandlingene skal strande, sier Lykke til NRK.

Knut Arild Hareide har sagt at han vil føre forhandlinger med Ap og Sp dersom nestleder og forhandlingsleder Kjell Ingolf Ropstad ikke lykkes med forhandlingene med Solberg-regjeringen.

Geirmund Lykke tror han har mange med seg.

– Det vil forbause meg om den halvparten som stemte mot forhandlinger med Solberg-regjeringen, synes det er et mål at disse forhandlingene skal lykkes. Inntil vi har en enighet på bordet, er det fortsatt muligheter, sier Lykke.

Aktuelt: Hans Olav Syversen trekkes fram som mulig ny KrF-leder

Kommer til å melde seg ut

Simen Bondevik, barnebarnet til tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) og leder for KrFU i Akershus, gråt i landsmøtesalen da den røde siden tapte. Han sier han nå sitter på gjerdet når det gjelder spørsmålet om han skal melde seg ut av partiet.

– Jeg kommer ikke til å melde meg ut før vi faktisk sitter i regjering med Frp eller Knut Arild Hareide formelt har gått av, men det er ikke sikkert at regjeringsforhandlingene fører fram, sier Bondevik.

Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold fra Telemark KrF maner til tålmodighet.

– Vent og se hvordan sonderingene og forhandlingene går. Vent og se hva vi eventuelt faktisk får til med regjeringsforhandlingene før noen melder seg ut, sier Bekkevold, som også stemte rødt.

Les også: Dype sår i KrF: – Rogaland sin prosess står ikke igjen som det som skinner

(VIDEO: Knut Arild Hareides tale etter at resultatet ble kjent)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden