Solberg vil forhandle om å fjerne «diskriminerende element» i abortloven

Erna solberg
Erna solberg
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg (H) ser ikke for seg en endring i abortpraksisen i Norge, men vil fjerne «diskriminerende element i loven», ifølge Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Solberg har fått kritikk for sitt utspill om at hun er villig til å forhandle om endringer i abortloven mens KrF sto midt i diskusjonen om de skulle gå inn i hennes borgerlige regjering eller heller velge Senterpartiet og Arbeiderpartiet.

I et intervju med avisen sier Solberg at kvinner fortsatt skal kunne ta abort etter 12. uke hvis det er stor fare for at barnet kan få alvorlige funksjonsvansker.

– Det vi skal forhandle om, er å finne en løsning som kan ta bort det diskriminerende elementet i abortloven, samtidig som vi setter en viktig barriere i utviklingen mot sorteringssamfunnet, sier Solberg til DN.

Det er først og fremst paragraf 2c i abortloven som KrF-medlemmer håper å få endret gjennom regjeringsforhandlinger med Solberg. Den omtales av motstanderne for «sorteringsparagrafen» eller «Downs-paragrafen».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Solberg ser ikke for seg en endring i praksis, ifølge DN.

– Men det er mulig å se for seg en endring av en paragraf som oppleves som diskriminerende av mange. Dette er saker vi skal diskutere og snakke om. Og det er ikke bare denne delen av dette. Det jeg har sagt ja til etter en forespørsel, er å se på forhold knyttet til dette med både tvillingabort og 2c, sier Solberg.