Per Sandberg: – Vi er nå tett under taket på hva Frp kan gi i forhandlinger

– Det er et overveldende flertall som er imot å endre abortloven, sier Per Sandberg om eget parti.
– Det er et overveldende flertall som er imot å endre abortloven, sier Per Sandberg om eget parti. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp har ingen ting å gi på innvandring, asyl og integrering, mener tidligere nestleder i partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ble det klart at KrF velger å gå inn i regjeringsforhandlinger med Høyre, Frp og Venstre. I et intervju med Aftenposten advarer tidligere nestleder i Frp, Per Sandberg, sitt eget parti mot å gi KrF for store gjennomslag i det som er partiets viktigste saker.

Han mener Frp etter fem år i regjering er «tett under taket» på hva de kan gi fra seg av partiets primærpolitikk i forhandlinger.

Les også: KrF kan være i regjering før jul

– Vi har ingenting å gi på innvandring, asyl og integrering. Vi kan ikke reversere gjennomslagene Frp har fått der, sier Sandberg til avisa.

Andre kritiske områder er økning i skattene og økte midler til bistand, mener Sandberg. Også i spørsmålet om endring av dagens abortlov, som har vært et sentralt tema i forkant av landsmøtet etter at statsminister Erna Solberg åpnet for å diskutere dette, mener Sandberg det vil sitte langt inne for Frp å gi KrF gjennomslag.

– Det er nok enkelte i partiet som deler KrFs synspunkt, men at det er et overveldende flertall som er imot, sier Sandberg, som gikk av som fiskeriminister og nestleder i Frp i sommer, til Aftenposten.