Uenighet i regjeringen om å droppe kutt til Human Rights Service

Leder i Frp Siv Jensen, sier budsjettkuttet til HRS vil bli reversert. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Leder i Frp Siv Jensen, sier budsjettkuttet til HRS vil bli reversert. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Human Rights Service (HRS) fikk kuttet støtten med en halv million kroner i forslaget til statsbudsjett. Nå varsler Siv Jensen at pengene kommer likevel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir ikke godt mottatt hos regjeringspartner Venstre.

– Venstres stortingsgruppe har enstemmig sagt at vi er imot HRS-reversering av budsjettkutt som regjeringen selv har foreslått. Jeg kjenner meg derfor ikke igjen i at Siv Jensen sier at regjeringspartiene på Stortinget er enige om dette. Det er ikke riktig, sier Abid Raja.

– Vi lytter

Beskjeden fra Jensen er imidlertid klar:

– Etter at statsbudsjettet ble lagt fram, har det vært debatt om redusert støtte til enkelte frivillige organisasjoner. Det lytter vi til. Regjeringspartiene har derfor blitt enige om å finne en løsning knyttet til foreslåtte endringer på enkelte tilskudd til frivillige organisasjoner, herunder Retretten, Wayback, Ecpat, Frelsesarmeen, Antirasistisk Senter og Human Right Service (HRS), skriver finansminister Siv Jensen på Facebook tirsdag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Human Rights Service (HRS) har de to siste årene fått 1.835.000 kroner i tilskudd, men i høstens forslag til statsbudsjett ble det bevillingen kuttet med en halv million kroner.

Endringene vil ifølge Jensen bli håndtert i forbindelse med at finanskomiteen behandler saken i Stortinget, slik at det blir regjeringspartienes utgangspunkt for eventuelle budsjettforhandlinger i høst.

Husker du? Bare Høyre og Frp freder støtte til HRS

– Øker tilskuddet

Frps Per-Willy Amundsen er enda tydeligere:

– Siv Jensen har sørget for at regjeringen øker tilskuddet til Human Right Service (HRS) i statsbudsjettet. Det betyr at HRS får minst like mye i 2019 som i 2018, aller helst mer. Finansministeren rydder opp etter kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner, skriver stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (Frp) på Facebook.

Statssekretær Petter Kvinge Tvedt (Frp) i Finansdepartementet sier til VG at regjeringspartiene er blitt enige om endringen og at Human Right Service får beholde den statlige støtten.

Reportasje: Storhaugs islam-prosjekt kan være ulovlig: – Privatpersoner har et vern