Meny

Raja frister KrF med «blank seier» om barnetrygd

– I en regjeringsplattform får man innimellom blanke seiere, sier stortingsrepresentant Abid Raja (V). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Venstres finanspolitiske talsmann Abid Raja mener KrF har grunn til å håpe på fullt gjennomslag om barnetrygd i eventuelle forhandlinger med dagens regjering.

– Hvis KrF har som krav at barnetrygden skal økes og fases inn, er det ofte muligheter for dette i en regjeringsplattform, å få en slik type blank seier, sier Raja til NTB.

– I en regjeringsplattform får man innimellom blanke seiere, legger han til.

Raja minner om at Venstre fikk fullt gjennomslag for å avvikle pelsdyrnæringen i dagens regjeringsplattform, tross motstand fra både Høyre og Frp.

Knut Arild Hareide og Kjell Ingolf Ropstad under pressekonferansen om Krfs barnereform. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

KrF vil hente inn 10 milliarder kroner i økt skatt for å heve barnetrygden fra dagens 12.000 kroner til 20.000 kroner i løpet av de neste tre årene.

– Stor sympati

– Venstre har stor sympati med å finne en god og fremoverlent løsning for fattige familier. Når det gjelder barnetrygd, har vi sett på ulike modeller i vår programbehandling. Men vi har ikke konkludert, og dette må utredes nærmere, sier Raja.

Les også: Samlet KrF-ledelse ber Agder sikre mindretallet

Fylkeslederen tar selvkritikk etter Hareide-nederlag: – Har forståelse for at folk er skuffet

KrF får SV-garanti om økt barnetrygd

Fylkesleder advarer mot maktdominans før KrFs «superlørdag»

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært