Meny

Nasjonalforsamlingen godkjenner ny regjering i Irak

Iraks nye statsminister Adel Abdel Mehdi. Foto: Hadi Mizban / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Den irakiske nasjonalforsamlingen har godkjent 14 av de 22 foreslåtte ministerne til Iraks nye statsminister Adel Abdul Mahdi.

Abdel Mahdi og hans 14 statsråder ble tatt i ed onsdag kveld etter godkjenningen i nasjonalforsamlingen. Likevel står åtte nøkkelposisjoner fremdeles åpne, og landet står blant annet uten både forsvars-, justis- og innenriksminister.

Abdel Mahdi erstattet tidligere statsminister Haidar al-Abadi 3. oktober. Den sjiamuslimske veteranen fikk dermed oppdraget med å danne ny regjering i Irak, nærmere fem måneder etter at det ble holdt valg i landet.

Abdel Mahdi er en partiuavhengig politiker som tidligere har vært visepresident, oljeminister og finansminister i Irak.

Populært