Meny

EUs president i munnhuggeri med Farage

EUs president Donald Tusk. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix
Det er brexitforkjemperne ene og alene som har skyld i striden om irskegrensa, raser EUs president Donald Tusk.

EU-sjefen slo hardt tilbake mot britiske Nigel Farage da de vanskelige brexitforhandlingene kom opp til debatt i EU-parlamentet i Strasbourg onsdag.

– Vi ønsker å unngå en hard grense i Irland, men det fins ingen garanti for at vi vil få det til. Og vet du hvorfor, Farage? Det er fordi brexit rent faktisk er en politisk beslutning om å reetablere grensa mellom EU og Storbritannia, sa Tusk.

– Jeg vet ikke hva utfallet av forhandlingene blir. Men det jeg vet, er at det er brexitforkjemperne som er 100 prosent ansvarlige for at irskegrensa er blitt et problem igjen, fortsatte han.

Farage var en av frontfigurene i kampanjen for å få Storbritannia ut av EU. Han representerer det sterkt EU-kritiske partiet UKIP i EU-parlamentet.

Farage gikk i sitt innlegg langt i å hevde at de vanskelige diskusjonene om irskegrensa i realiteten er et spill for galleriet.

Han ga britenes eget forhandlingsteam skylden.

– De har i årevis støttet den europeiske drømmen, og de lar seg med glede instruere av Brussel. Nå er de ute etter å sabotere brexit. De er virkelig den indre fiende, sa Farage.

Les også: Sterke reaksjoner på voldelig språkbruk i brexit-striden i Storbritannia

Populært