Meny

De viktigste sakene i spørretimen 24. oktober

Se video: Folkehelseministeren etterlyses i Stortinget: – Det er et usaklig spørsmål
I onsdagens muntlige spørretime gikk flere av stortingsrepresentantene i strupen på kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

– Regjeringen har kommet i trassalderen med kunnskapsministeren i spissen, mener Ap, SV og Sp. 

Opposisjonen etterlyser en times fysisk aktivitet i skolen.

Se video øverst i artikkelen.

– Stortingsflertallet har bedt om at det blir innført en times fysisk aktivitet i skolen for de yngste barna. Men i forslaget til neste års statsbudsjett er dette lagt i en skuff. Regjeringen er kommet til trassalderen når det kommer til fysisk aktivitet, sier Aps utdanningspolitiske talsperson Martin Henriksen.

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) avviser kritikken som ble fremmet i spørretimen i Stortinget onsdag.

Les mer:  Sanner beskyldt for å trosse Stortinget

– Finansfolk overtar fiskekvotene

Fiskeriminister Harald T. Nesvik fikk pepper for regjeringens fiskeripolitikk, som ifølge Torgeir Knag Fylkesnes (SV) fratar unge kystboere muligheten til å komme inn i fiskeriyrket. Se video av diskusjonen her: 

Les mer:  – Regjeringen tar fiskekvotene fra kystfolket og gir til de finanssterke

– Ikke mer «tut og kjør»!

Stortingspresident Tone Trøen fikk nok av at Bjørnar Moxnes (R) og Jan Tore Sanner (H) kalte hverandres partiers politikk for «tut og kjør»-politikk. 

Utgangspunktet for «tut og kjør»-kallenavnet var Moxnes' spørsmål om kommersialisering i barnehagesektoren. Stortingspresidenten ba debattantene om å finne en annen måte å beskrive hverandres politikk på. Se video: 

Hele spørretimen kan du se i opptak i videoen under:

Les også: 

Siv Jensen må svare Stortinget om hytteleie

Bøndene krever bedre vern av matjord Erna Solberg vil ikke klima-slakte norske kuer likevel
Populært