Meny

Statsviter overrasket over Rogaland KrF

Statsviter Svein Erik Tuastad er overrasket over resultatet fra Rogaland KrFs ekstraordinære fylkesårsmøte der 15 av 16 valgte delegater til partiets ekstraordinære landsmøte heller vil ha en blå regjering enn en rød. Nestleder i partiet, Olaug Bollestad, til venstre. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Statsviter Svein Erik Tuastad er overrasket over Rogaland KrF. Han mener de brukte rå makt da de valgte delegater til det ekstraordinære landsmøtet i KrF.

– Rogaland KrF brukte rå makt uten at de trengte å gjøre det. Det tror jeg var veldig uklokt, siden det kan virke mer splittende enn nødvendig. Dette er oppskrift på vondt blod, sier Tuastad til Stavanger Aftenblad.

Tuastad sier at det er uforståelig at ikke nestleder Olaug Bollestad ga tydelig beskjed til fylkesårsmøtet om hvordan ting burde gjøres, særlig når hun, nestleder Kjell Ingolf Ropstad og partileder Knut Arild Hareide sendte ut et brev alle fylkeslag med anmodning om å sette sammen landsmøtedelegasjoner som speilet begge syn.

– Bollestad sviktet helt i sin tale til fylkesårsmøtet. Man må være litteraturviter av høyere grad for å forstå hva hun mente. Det hørtes mer ut som et pliktløp, sier Tuastad.

Han kaller striden i partiet nå som et «Ap Light» med splittelse og internt bråk. Han tror partiet må føre denne prosessen på en ryddig måte, noe som kan hjelpe partiet til å få med ikke-kristne velgere også, noe han mener KrF trenger for å vokse. Han ser ingen slike tendenser nå.

– Det kan føre til at partiet får enda større problemer med å komme over sperregrensen. Rogaland KrFs seier i helgen kan fort bli til et nederlag senere, mener Tuastad.

Populært