Meny

Ap ikke utelukker ikke mistillit etter nye terrorsikringssvar

Arbeiderpartiets Dag Terje Andersen mener den lukkede høringen bekrefter svakheter i regjeringens arbeid med terrorsikring. Bak Høyres representant i kontroll- og konstitusjonskomiteen Svein Harberg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ap er ikke beroliget etter den lukkede høringen om regjeringens arbeid med objektsikring og utelukker ikke et mistillitsforslag.

– Høringen i dag har bare vært en bekreftelse på de svakheter som Riksrevisjonen omtaler i den åpne delen rapporten, som nå er bekreftet av ytterlige detaljer fra den lukkede delen av rapporten, sier leder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité Dag Terje Andersen (Ap) til NTB.

Statsminister Erna Solberg (H) og en rekke nåværende og tidligere statsråder forklarte seg under den lukkede høringen mandag, som var en oppfølging av den åpne høringen i august.

– Det var veldig viktig for oss å få holde en lukket høring, for nå kunne vi følge opp ytterligere detaljer som vi ikke kunne gjøre i den åpne høringen fra den ikke-offentlige delen av rapporten, sier Andersen.

Andersen sier han verken er mer fornøyd eller mer beroliget etter dagens svar.

– Problemene som Riksrevisjonen omtaler som svært alvorlige, har bare blitt ytterligere bekreftet, sier han.

Andersen sier han ikke kan utelukke at Ap vil stille mistillitsforslag mot regjeringen i saken.

– Jeg utelukker det ikke. Det er verken mer eller mindre aktuelt enn det som det har vært når jeg har uttalt tidligere, sier han.

Andersen sier komiteen skal diskutere videre fremdrift under et komitémøte tirsdag og om det er behov for oppfølgingsspørsmål og en ny åpen høring, som SV har tatt til orde for. Han sier han håper komiteen får behandlet saken ferdig før jul.

Populært