Meny

Bolsonaro lover å fjerne «røde banditter fra kartet»

En kvinne holder opp et flagg av Jair Bolsonaro under et valgmøte i Brasilia søndag. Flere tusen brasilianere møtte søndag opp på valgmøter i flere byer til støtte for den høyreorienterte presidentkandidaten. Foto: Eraldo Peres / AP
Brasils høyreorienterte presidentkandidat Jair Bolsonaro lover å gjennomføre en historisk opprenskning dersom han vinner valget neste uke.

Den kontroversielle presidentkandidaten kom med løftet om en opprenskning i en videomelding som ble spilt av under et valgmøte i São Paulo søndag.

– Vi skal feie de røde bandittene av kartet, sa Bolsonaro, med henvisning til det venstreorienterte partiet som har Fernando Haddad som kandidat i presidentvalget.

Bolsonaro gikk også til angrep på avisen Folha de São Paulo, som i forrige uke skrev at presidentkandidaten har brutt landets valgkampfinansieringslov.

– Dette er de største falske nyhetene i Brasil, sa Bolsonaro.

Jair Bolsonaro er favoritt under den avgjørende valgrunden førstkommende helg. I første valgrunde fikk han 46,7 prosent av stemmene, mens Fernando Haddad fikk 28,5 prosent.

Aktuelt: Bolsonaro oppildner til vold, sier motstanderen hans

Populært