Meny

Washington Post: Trump tviler på Saudi-Arabias Khashoggi-forklaring

President Donald Trump er ikke lenger så sikker på at Saudi-Arabia forteller sannheten om Jamal Khashoggis død, sier anonyme tjenestemenn, ifølge Washington Post. Foto: Carolyn Kaster / AP
President Donald Trump og hans medarbeidere har begynt å tvile på Saudi-Arabias forklaring på hvordan Jamal Khashoggi døde, ifølge kilder i Det hvite hus.

Selv om Trump-administrasjonen utad støtter Saudi-Arabias forklaring om at Khashoggi døde som følge av en slåsskamp som utartet, har både presidenten og hans medarbeidere privat begynt å tvile på forklaringen, skriver Washington Post og henviser til kilder blant amerikanske tjenestemenn.

Fredag sa Trump at han mente Saudi-Arabias forklaring var troverdig. Men privat har presidenten gitt uttrykk for at det gode forholdet som hans svigersønn Jared Kushner har til Saudi-Arabias mektige kronprins og de facto leder, Mohammed bin Salman, nå er i ferd med å bli en byrde, skriver Washington Post videre.

Etter først å ha nektet i tre uker for at Khashoggi i det hele tatt var død, snudde Saudi-Arabia brått i helgen og sa at han døde etter å ha havnet i slåsskamp med saudiarabiske tjenestemenn inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Det er en forklaring som blir møtt med stor skepsis i resten av verden, der mange setter spørsmålstegn ved hvordan 15 saudiarabiske agenter kunne fly til Istanbul og drepe Khashoggi uten at kronprins Mohammed bin Salman enten visste om det eller hadde gitt klarsignal til det.

Populært