Meny

Klart flertall for Høyre, Frp og Venstre-regjering i Rogaland KrF

God stemning med partiveteran Einar Steensnæs og stortingsrepresentant og KrF-nestleder Olaug Bollestad under det ekstraordinære fylkesårsmøtet i Rogaland KrF lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Nesten sju av ti i Rogaland KrF sier nei til partileder Knut Arild Hareides råd om å ta KrF inn i regjering med Ap og Sp.

Som ventet blåste det en sterk blå vind over det ekstraordinære fylkesårsmøtet i Rogaland KrF i Stavanger lørdag.

Etter en debatt der mange talte varmt for Hareides veivalg, fikk hans råd til slutt støtte fra bare 43 av 135 delegater. Det tilsvarer 32 prosent av fylkesårsmøtet.

KrFs største fylkeslag har med et flertall på 68 prosent vedtatt at partiet bør gå i regjeringssamtaler med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.

Det er uklart om Rogaland ender opp med å sende en helblå liste til det ekstraordinære landsmøtet som skal avgjøre partiets veivalg 2. november.

Delegatene på fylkesårsmøte skal velge 15 delegater ut fra en liste med 23 kandidater som ikke er spurt om veivalget. Listen er satt opp etter ordinære kriterier, men anslagsvis er seks av dem på «Hareide-siden».

Les også: KrF-veteran vil utnytte historisk mulighet med Ap og Sp

Anstendighet

– Jeg maner sterkt til anstendighet. Vi skal henge sammen som parti også etter 2. november, sa KrF-nestleder Olaug Bollestad under debatten om retningsvalg. Selv vil hun innlede forhandlinger med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.

– Jeg vil sette kryss på min liste slik at den langt på vei reflekterer avstemningen om retningsvalget, sier Bollestad til NTB.

– Men partiledelsen har ikke noen annen mening om dette enn at det må være opp til fylkesårsmøtet, la hun til rett før fylkesårsmøtet skulle stemme over delegater til det ekstraordinære landsmøtet.

Les også: Jensen: – Frps verdier er ikke annenrangs

Varsler ett kryss

Fylkesleder Oddny Helen Turøy flagget lørdag standpunkt for å innlede forhandlinger med Høyre, Frp og Venstre. Men etter at 32 prosent av fylkesårsmøtet hadde stemt for Hareides linje, rådet hun årsmøtet til å bruke ett av sine 15 kryss for fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal – som tilhører mindretallet.

– Bør dere grovt sett ha fire-fem delegater som vil stemme for Hareides råd?

– Det er et vanskelig spørsmål. Jeg håper mindretallet blir representert, sier Turøy til NTB.

Les også: Støre gjentar at KrF må velge selv

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært