Meny

Svarstad Haugland ut mot Hareide-kritikerne: – Dette er for lettvint

Valgerd Svarstad Haugland er oppgitt over kritikken mot Knut Arild Hareide. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland er skuffet over at KrF-ere kritiserer prosessen før skjebnevalget.

Til nå har Svarstad Haugland nektet å kommentere KrFs veivalg, men i et Facebook-innlegg fredag tar hun bladet fra munnen.

Svarstad Haugland kritiserer de som angriper prosessen fremfor å argumentere mot Knut Arild Hareide. Hun avslører ikke hvilken side hun støtter.

Jeg blir veldig forundret og skuffet når jeg leser ulike kommentarer om prosessen i KrF. Dette er for lettvint, skriver den mangeårige partilederen.

Meldingen er delt av Facebook-gruppa «Heia Hareide », og ble først omtalt av VG.

Aktuelt: – Hareide trekker seg hvis han taper

Blant dem som har kritisert prosessen, er KrFs parlamentariske nestleder, Hans Fredrik Grøvan.

– Jeg opplever at vi ble tatt på senga i forhold til det rådet Knut Arild ga i sin tale til landsstyret. Dette ble jeg først informert om dagen i forveien, og det hadde ikke vært noen prosess internt, verken i stortingsgruppen eller partiets ledende organer, i forhold til det rådet, har Grøvan uttalt.

Etter det ABC Nyheter erfarer skal Grøvan være den eneste i stortingsgruppa som er kritisk til prosessen.

– Jeg er ikke forundret over standpunkter som blir forfektet og mange er velkjente. Jeg har, som fylkesmann, ikke flagget hva jeg står for i denne saken. Det vil jeg ikke gjøre nå heller, men jeg har ventet lenge på at Knut Arild Hareide skal flagge hva han mener. Han er partileder og må lede, skriver Svarstad Haugland.

– Det er det svakeste motargumentet

I Facebook-innlegget går hun hardt ut mot erfarne KrF-ere.

I alle de omstillingsprosessene jeg har vært i, i mitt lange liv som leder, har kritikken mot prosessen blitt brukt dersom medarbeidere eller andre har vært uenig i standpunktene mine. Det er det svakeste motargumentet som kan brukes og trofaste og erfarne KrF-ere burde kjenne seg for gode til å gjøre det. De andre argumentene er mer enn sterke nok, skriver hun.

Hun mener partiet lenge har vært forberedt på at de må ta et valg.

– Partiet har, slik jeg vurderer det, lenge visst at denne høsten skulle man ta et valg om veien videre. Knut Arild har blitt kalt blant annet vinglete, svak, og utydelig i lang tid mens han har jobbet seg fram til et standpunkt, og mens mange andre har flagget sitt syn, fortsetter den tidligere KrF-lederen.

Hun ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer.

VIDEO: Hareide: – Vi må vurdere Arbeiderpartiet

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært