Politiet vurderer etterforskning av Keshvaris reiseregninger

Mazyar Keshvari har vedgått at han har levert fiktive reiseregninger og mottatt penger han ikke har krav på. Politiet vurderer nå om de skal starte etterforskning. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Mazyar Keshvari har vedgått at han har levert fiktive reiseregninger og mottatt penger han ikke har krav på. Politiet vurderer nå om de skal starte etterforskning. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har mottatt anmeldelsen av stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) og vil senest mandag avgjøre om saken skal etterforskes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kan bekrefte at vi har mottatt anmeldelsen, sier Rune Skjold, som leder seksjon for økonomi og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt til NTB.

Stortinget anmeldte torsdag kveld Keshvari, som har innrømmet at han har levert fiktive reiseregninger og dermed fått penger han ikke har krav på.

Skjold opplyser at politiet skal ha et møte med administrasjonen på Stortinget. Politiet venter fortsatt på dokumentasjonen knyttet til Keshvaris reiseregninger.

En beslutning om videre etterforskning vil bli tatt i løpet av fredag eller mandag.

Keshvari er sykmeldt og har også trukket seg fra vervet som leder for Oslo Frp.

– Politianmeldelsen er i alle fall ikke nødvendig for å oppklare fakta, det har Keshvari selv gjort. Vi ble ferdige med det i går, skriver hans advokat Arve Lønnum i en tekstmelding til NTB.

Han har tidligere gjort det klart at Keshvari ønsker å betale tilbake pengene har fått urettmessig utbetalt.