Mazyar Keshvari trekker seg som leder i Oslo Frp

<p>Mazyar Keshvari (Frp) trekker seg som leder i Oslo Frp.</p>
Mazyar Keshvari (Frp) trekker seg som leder i Oslo Frp. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Mazyar Keshvari trekker seg som leder i Oslo Frp, opplyser parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Keshvari har ifølge Aftenposten levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner. Avisen kan dokumentere at han har vært i hjembyen Oslo samtidig som det er levert krav på 36.000 kroner.

– Keshvari har meddelt Oslo-partiet at han trekker seg som leder i Oslo Frp, slik at han har ikke noen tillitsverv i partiet lenger, sier Limi til NRK.

Keshvari har vært sykmeldt siden 9. oktober. I en uttalelse via sin advokat Arve Lønnum har han beklaget overfor partikolleger, kolleger på Stortinget, velgere og skattebetalere.

«Over noe tid har livssituasjonen hans vært vanskelig og svært krevende av en rekke årsaker jeg ikke kan gå inn på. Det er ingen unnskyldning, men en forklaring på hvorfor det kunne gå så galt og at han kommer til å skjerme seg selv og familien og ikke gi noen intervjuer», skrev Lønnum i en uttalelse onsdag.

Jensen: – Et svik mot tilliten han er vist

Seksjonsleder Rune Skjold i Oslo politidistrikt opplyser til VG at politiet er i dialog med administrasjonen på Stortinget om Keshvaris fiktive reiseregninger. Han sier de vil bli orientert etter at Stortinget har gått gjennom noe av materialet knyttet til saken.

Statsminister Erna Solberg (H) sier juks med reiseregninger skal slås hardt ned på, og legger til at det er både Keshvaris og Stortingets ansvar å rydde opp.

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen mener Mazyar Keshvaris fiktive reiseregninger er uakseptabelt og et alvorlig tillitsbrudd. Rødt-leder Bjørnar Moxnes har bedt Stortingets presidentskap om å politianmelde Keshvari.

Aktuelt: Keshvari kan bli etterforsket for bedrageri

Personvernpolicy