Meny

Solberg fastholder kritikken av Hareide

Statsminister Erna Solberg (H) kritiseres for å være svært tøff i ordvalget mot KrF-leder Knut Arild Hareide, men holder fast ved det hun omtaler som en analyse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) holder fast ved at KrF-leder Knut Arild Hareide utfordrer demokratiet med å ville samarbeide til venstre.

Kritikken fra Ap-leder Jonas Gahr Støre og svarene fra Hareide selv får ikke Solberg til vike en tomme.

I et intervju med Dagsrevyen på NRK onsdag kveld holdt statsministeren fast ved uttalelsene til DN tirsdag om at KrF-lederen kan svekke tilliten til det politiske systemet.

– Jeg har gitt en analyse av hvordan velgerne vil oppfatte det å felle en regjering uten å ha et grunnlag i en sak. Og uten å spørre velgerne om råd. Vi har faktisk aldri hatt en situasjon der du ikke har en sak, ikke har en situasjon i Stortinget, som skal føre til endringer på regjeringens sammensetning. Det tror jeg velgerne vil oppfatte som rart, sa Solberg i intervjuet.

Bakgrunn : Sterke reaksjoner på Solbergs angrep på Hareide

Tidligere på dagen gikk Støre og andre hardt ut mot Solberg.

– Hun anklager Hareide for maktmisbruk og sette demokratiet i spill. Sterkere ord har vi ikke hørt i nyere tid, sa Støre til NTB.

Til NRK sier Hareide at han kjører en åpen og demokratisk prosess og at det er KrF selv som må lande veivalget. Det skjer på partiets ekstraordinære landsmøte 2. november.

– Jeg tror ingen opplever at jeg er en trussel mot demokratiet. Dagens regjering har ikke flertallet i ryggen, verken blant velgerne eller representantene på Stortinget, som sier at de ikke ønsker en regjering med Fremskrittspartiet i, sier Hareide.

Les også: – Vanskelig å se for seg at Hareide og Solberg kan sitte sammen i regjering

Solberg kritiseres også for å blande seg inn i en intern diskusjon i et annet parti, men ser ingen grunn til å beklage:

– Det ville være veldig rart om ikke vi som gjennom lang tid har hatt et nært samarbeid, ikke skulle ha synspunkter på det. Særlig når argumenter brukt i debatten gir et bilde av Høyre og Frp som ikke stemmer med gjennomslagene KrF har fått, sier hun.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært