Frps Mazyar Keshvari innrømmer og beklager en rekke feilaktige reiseregninger

Mazyar Keshvari på FrPs landsmøtet i april. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Mazyar Keshvari på FrPs landsmøtet i april. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Mazyar Keshvari (Frp) har ifølge Aftenposten levert en rekke udokumenterte reiseregninger. Han innrømmer å ha fått utbetalt penger han ikke hadde krav på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten har Keshvari levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner. Avisen kan dokumentere at han har vært i hjembyen Oslo samtidig som det er levert krav på 36.000 kroner.

Siste: Mazyar Keshvari trekker seg som leder i Oslo Frp

Bestrides av kilder

Han har også levert krav på til sammen 116.000 kroner for reiser hvor lokale Frp-ledere eller andre kilder ifølge Aftenposten bestrider at han har vært på besøk.

Blant annet har Keshvari levert en reiseregning på 9.292 kroner for diett, kost og kjøregodtgjørelse for en tur til Grimstad, Lillesand, Mandal, Kristiansand og Vanse i Aust- og Vest-Agder i slutten av august i fjor. Han har ikke levert kvitteringer som dokumenterer opphold, bompenger eller andre utgifter.

En av dagene som Keshvari oppgir å ha reist på Sørlandet, har han ifølge Aftenposten lagt ut bilder på Facebook av at han var på medlemsmøte i lokallaget Frogner Frp i Oslo.

Reaksjon: – Uakseptabelt og beklagelig, sier Frps parlamentariske leder

Uforbeholden unnskyldning

– Ved en rekke anledninger har han levert feil reiseregninger til Stortingets administrasjon, og fått utbetalt penger han ikke skulle fått. Han vil ikke gjøre noe forsøk på å forsvare og bortforklare dette og gir en uforbeholden unnskyldning. Han innser det han har gjort er uakseptabelt og er svært preget av dette. Han beklager dypt overfor både partikolleger, kolleger på Stortinget, velgere og skattebetalere for feilene han har begått og misbruket av tilliten han har fått, skriver advokat Arve Lønnum i en epost til avisa.

Reaksjon: Keshvaris advokat: – Han vil ikke forsøke å jukse til seg én krone

Aftenpostens nyhetssjef Henning Carr Ekroll er en av dem som har jobbet med saken.

«Tidligere i høst fikk jeg innsyn i stortingsrepresentantenes reisekostnader. Her er første sak», skriver han på Twitter.

Mazyar Keshvari har vært sykmeldt siden 9. oktober.

Det er foreløpig ikke klart om saken anmeldes.

Aktuelt: Frp-velgere og menn mest skeptiske til metoo-kampanjen

Personvernpolicy