Hareide møtte motstand i Ålesund

Kfr-leder Knut Arild Hareide og Olaug Bollestad
Kfr-leder Knut Arild Hareide og Olaug Bollestad Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

KrF-leder Knut Arild Hareide ble kraftig advart mot å ta partiet til venstre da han møtte partifeller i Ålesund tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En nær fullsatt misjonssal i bydelen Spjelkavik i Ålesund tok tirsdag kveld imot Hareide og nestleder Olaug Bollestad, skriver Sunnmørsposten.

Men Hareide kom ikke til sine egne. Kritikken haglet mot partilederen og hans ønske om å felle regjeringen Solberg og gå i regjering med Ap og Sp, skriver avisen og NRK.

– Det er en katastrofe for KrF om vi feller Solberg-regjeringen, uttalte partiveteran og tidligere leder av Sunnmøre indremisjon, Kjell Furnes, ifølge Sunnmørsposten.

– Det er ikke greit å felle den borgerlige regjeringen. Det vil få konsekvenser vi ikke ser i dag, var beskjeden fra Åge Vikerstrand, leder i Nye Ålesund KrF, ifølge NRK.

Gruppeleder Knut Støbakk i fylkestinget uttalte at «det ikke kommer til å bli forstått på Sunnmøre» om partiet feller Erna Solberg.

Vil ha Erna

En kartlegging Sunnmørsposten har gjort av kandidatene til delegasjonen som skal stemme om partiets veivalg under det ekstraordinære landsmøte 2. november, viser at et flertall ønsker partiet inn i Solberg-regjeringen.

Sju av tolv har tatt klart standpunkt for å gå i regjering med Solberg. En ønsker at partiet skal fortsette som i dag, mens de fire andre er i tenkeboksen. Kandidatlisten skal nå til behandling i lokallagene.

Fylkesleder Randi Walderhaug Frisvoll sier til Sunnmørsposten at de ikke har vurderte hva kandidatene mener da de satte opp listen.

– Vi har ikke full oversikt over hva de ulike kandidatene mener. Vi har satt opp en liste som speiler hele fylket og som har en god fordeling mellom kvinner og menn, sier Frisvold.

Hun sier det kan bli endringer etter at alle lokallagene har sagt sitt. Hvilke kandidater som blir valgt blir endelig avgjort under et ekstraordinært fylkesårsmøte 27. oktober.

Rundreise

Hareide, Bollestad og 2. nestleder Kjell Ingolf Ropstad reiser for tiden landet rundt på medlemsmøter for å overbevise medlemmene om sine respektive syn.

Mens Hareide overrasket mange med å gå inn for regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) i en tale 28. september, kjemper Bollestad og Ropstad for at partiet skal gå inn i dagens regjering.

Tirsdagens møte i Ålesund er det femte i rekken etter møter og dueller i Vennesla, Stavanger, Trondheim og Bergen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært