KrFU-topper i epost: «Dere dolker oss i ryggen»

Leder i Krfu, Martine Tønnessen, på vei inn til sentralstyremøte i Krf torsdag morgen Skjørshammer på vei inn til sentralstyremøte i Krf torsdag morgen
Leder i Krfu, Martine Tønnessen, på vei inn til sentralstyremøte i Krf torsdag morgen Skjørshammer på vei inn til sentralstyremøte i Krf torsdag morgen Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

23 KrFU-topper tar i en epost et oppgjør med de delegatene i ungdomspartiet som vil stemme for å felle regjeringen på moderpartiets landsmøte i november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VG har fått tilgang til eposten, som skal være sendt tirsdag formiddag. Den har tittelen «Et grovt tillitsbrudd», og det slås fast at ungdomspartiet nå er i en tillitskrise, skriver avisen.

– Før valget av nytt sentralstyre var alle enige om at vi ikke skulle blande mening i retningsvalget og valget av tillitsvalgte. Det forholdt vi oss lojale til, med den konsekvens at dere nå dolker oss i ryggen ved første veikryss, heter det i eposten.

KrFU er splittet i spørsmålet om hvorvidt partiet bør følge partileder Knut Arild Hareides råd og søke regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet eller fortsette samarbeidet med dagens regjering. Helgen før Hareide ga sitt råd, stemte imidlertid KrFUs landsmøte for at KrF skal bli en del av dagens regjering.

Eposten VG omtaler, er sendt til KrFUs to nestledere Nikolai Berglund Skogan og Edel-Marie Haukland, samt sentralstyremedlemmene Emma Løvaas Akyeampong, Karine Skoglund og Kristofer Olai Ravn Stavsen.

Avsenderne advarer mot følgene av å stemme mot KrFU-landsmøtets vedtak.

– Vi har respekt for at dere ikke ønsker å stemme mot egen overbevisning, men da må dere heller trekke dere og gi plassen til noen som kan stemme i tråd med det organisasjonen har vedtatt, heter det.

KrFU-leder Martine Tønnessen bekrefter overfor NTB at delegasjonen til landsmøtet har mottatt brevet.

– Dette vil vi diskutere internt, og jeg ønsker ikke å kommentere dette ytterligere, skriver hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært