Tusk: Brexit uten avtale mer sannsynlig enn noen gang før

EU-president Donald Tusk, her på talerstolen under FNs hovedforsamling i forrige måned, mener risikoen for en brexit uten avtale øker. Foto: AP / NTB scanpix
EU-president Donald Tusk, her på talerstolen under FNs hovedforsamling i forrige måned, mener risikoen for en brexit uten avtale øker. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En brexit der Storbritannia og EU ikke når fram til en avtale er nå mer sannsynlig enn noen gang før, advarer EU-president Donald Tusk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forkant av onsdagens EU-toppmøte advarer Tusk om dette scenarioet.

– Ansvarsfulle som vi er, må vi forberede EU på et scenario uten avtale, noe som er mer sannsynlig enn noen gang før, skriver Tusk i invitasjonsbrevet.

Han viser samtidig til at man på det uformelle EU-møtet i Salzburg i forrige måned understreket ønsket om å oppnå størst mulig fremgang i samtalene og at man kunne oppnå resultater som ville føre fram til en avtale denne måneden.

– Slik det ser ut i dag, har det vist seg å bli langt mer komplisert enn det noen kan ha antatt. Vi bør uansett holde fast ved håpet og være målbevisste, ettersom det er godvilje fra begge parter om å fortsette samtalene, skriver Tusk.

– Som noen med rette har sagt: «Det virker alltid umulig inntil det er fullført». Ikke la oss gi opp, skriver EU-presidenten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært