Uro i KrF for å bli «kuppet» av nyinnmeldte

KrFs kommunikasjonssjef Mona Høvset (t.h.) sier partiet følger utviklingen nøye etter flere oppfordringer om å melde seg inn i partiet for å «kuppe» avgjørelsen partiet skal ta i høst. Her med nestleder Olaug Bollestad (f.v.) og partileder Knut Arild Hareide
KrFs kommunikasjonssjef Mona Høvset (t.h.) sier partiet følger utviklingen nøye etter flere oppfordringer om å melde seg inn i partiet for å «kuppe» avgjørelsen partiet skal ta i høst. Her med nestleder Olaug Bollestad (f.v.) og partileder Knut Arild Hareide Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

KrF-ledelsen reagerer etter flere oppfordringer om å melde seg inn i partiet for å påvirke partiets veivalg. Partiet har fått 2.069 nye medlemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettavisen meldte mandag at Alliansen-leder Hans Lysglimt Johansen har meldt seg inn i KrF for å kunne stemme dem til høyre i Oslo. Han utelukker ikke at han kan melde seg ut igjen dagen etter landsmøtet – og tilbyr å betale for å melde inn andre som vil påvirke KrFs valg.

I helgen oppfordret også redaktøren bak det omstridte nettstedet Resett folk til å melde seg inn i KrF og påvirke valget . «Etter landsmøtet er over, kan dere jo melde dere ut igjen», skriver redaktøren Helge Lurås.

– Jeg synes det bryter med noe av vår demokratiske tenkning. At ytre høyre ønsker å kjøre en aksjon for å redde Frp, det synes jeg er ufint, sier partileder Knut Arild Hareide til VG.

– Jeg synes det er en utrolig usympatisk måte å gjøre påvirkning på, når man gjør det for å drive lobbyvirksomhet, uten å kjenne på motivasjon eller lyst til å være medlem av et parti. Eller det dette partiet står for, sier KrF-topp Hans Fredrik Grøvan til VG.

Les også: KrF-seniorer støtter Hareides veivalg

«Det oppleves som et kupp», uttalte bystyremedlem Bjørg Josefsen i Sandnes etter deres lokallagsmøte i forrige uke. VG skrev da om reaksjoner på at nye medlemmer dukket opp på møtet og det ble valgt åtte «røde» delegater til skjebnevalget.

KrF skal følge innmeldingene nøye etter oppfordringen fra Lysglimt Johansen.

– Vi har sett oppfordringen hans, og følger utviklingen på nye medlemmer nøye. Dette er helt klart ikke en form for aksjonisme vi ønsker, skriver KrFs kommunikasjonssjef Mona Høvset i en epost til VG.

2.068 nye medlemmer har meldt seg inn i partiet mellom fredag 28. september og mandag 15. oktober, ifølge KrF. Flest innmeldinger har kommet i Oslo og Rogaland med henholdsvis 318 og 285 innmeldinger. For de øvrige fylkene fordeler tallene seg slik: Agder (252), Akershus (212), Buskerud (77), Hedmark (35), Hordaland (240), Møre og Romsdal (87), Nordland (56), Oppland (56), Sogn og Fjordane (29), Telemark (53), Troms og Finnmark (53), Trøndelag (127), Vestfold (106), Østfold (69), Kristelig Folkeparti nasjonalt (13).

Les også:

Refser Grøvan for Hareide-kritikk: – Man finner ikke en mer åpen og inkluderende prosess

KrF-Grøvan tatt på senga av Hareides venstresving

Alliansen-lederen innmeldt i KrF

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»10:27NorgeDød mann i Bjørvika i Oslo er identifisert
Populært