Ny, sterk måling for KrF

KrF-leder Knut Arild Hareide og Olaug Bollestad på vei inn til sentralstyremøte i KrF torsdag morgen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KrF-leder Knut Arild Hareide og Olaug Bollestad på vei inn til sentralstyremøte i KrF torsdag morgen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Midt oppe i Kristelig Folkepartis interne diskusjoner om politisk veivalg får partiet en oppslutning på 4,8 prosent i en ny meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meningsmålingen InFact har gjort for Nettavisen gir KrF en oppslutning på 4,8 prosent, noe som plasserer partiet godt over sperregrensen på 4,0 prosent. Nettavisen har ikke måling fra forrige måned, og kan derfor ikke registrere endringene. I stedet henvises det til gjennomsnittet av alle meningsmålingene i september, som ga KrF en oppslutning under sperregrensen, på 3,5 prosent, følge nettstedet Pollofpolls.

– Nå har de tatt et byks fra sperregrensen, hvor de har vaket på en rekke målinger i høst. Så det ser noe bedre ut, men det svinger en del for partiet, sier fagsjef Knut Weberg i InFact.

Les også: KrF nesten dobbelt så stort på ny meningsmåling

Høyre får 26,1 prosent, Frp 14,7 prosent, Venstre 3,8 prosent, Ap får 24,4 prosent, Sp 11,2 prosent, SV 5,7 prosent, Rødt 4,1 prosent og MDG får 2,7 prosent i denne målingen.

Målingen ble gjennomført 9. november, og 1.009 personer har deltatt i meningsmålingen. Feilmarginen for totalutvalget er på pluss/minus tre prosentpoeng, ifølge InFact.

Les også: 193 KrF-ere kan felle Erna før forhandlingene starter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært