Moderaterna gir opp å få Löfvens støtte

Moderaternas partileder Ulf Kristersson (t.h.) i samtale med Riksdagens talmann Andreas Norlén under ett av flere møter den siste tiden.
Moderaternas partileder Ulf Kristersson (t.h.) i samtale med Riksdagens talmann Andreas Norlén under ett av flere møter den siste tiden. Foto: Fredrik Persson/tt / NTB scanpix

Socialdemokraternas Stefan Löfven vil ikke støtte en borgerlig regjering, men Moderaternas leder Ulf Kristersson satser likevel på å danne regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Kristersson i et innlegg i avisen Dagens Nyheter tirsdag. Det ble publisert samtidig som den konservative lederen satt i nye samtaler om regjeringsspørsmålet med Riksdagens leder, talmann Andreas Norlén.

– Jeg har undersøkt muligheten for at en allianseregjering skulle kunne tiltre som et resultat av en avtale med Socialdemokraterna. Stefan Löfven har tydelig avvist den muligheten, skriver Kristersson.

– Jeg går nå videre med mine sonderinger for å danne en allianseregjering grunnlagt på den reformagendaen vi har gått til valg på, skriver Moderaternas leder.

Les også: De borgerlige sier nei til samtaler med SD

Valget i Sverige endte uten et klart regjeringsalternativ, og da Riksdagen samlet seg ble statsminister Stefan Löfven avsatt i en statsministeravstemning. Han leder nå en overgangsregjering fram til en ny regjering er på plass.

Den borgerlige Alliansen fikk 143 mandater i Riksdagen, mens de rødgrønne fikk 144. Sverigedemokraterna sitter på vippen med 62 mandater, men ingen vil samarbeide med det høyrepopulistiske partiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært