Kutter enda mer i utlendingsforvaltningen

Ettersom det kommer stadig færre asylsøkere til Norge, har UDI fått redusert sine budsjetter. Frode Forfang er direktør i UDI.
Ettersom det kommer stadig færre asylsøkere til Norge, har UDI fått redusert sine budsjetter. Frode Forfang er direktør i UDI. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Utlendingsdirektoratet får kuttet sitt budsjett neste år med nesten 25 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge regjeringens budsjettforslag kuttes Utlendingsdirektoratets budsjett med 668 millioner kroner til 2,01 milliarder kroner i 2019. En stor andel av dette er reduserte kostnader til statlige asylmottak. Posten kuttes med 407,5 millioner kroner sammenlignet med i år.

UDI har anslått at det vil komme 3.000 asylsøkere til landet neste år, og at det i gjennomsnitt vil bo 2.560 personer på mottak rundt om i landet i løpet av 2019. Ved utgangen av august var det 37 asylmottak rundt om i landet.

Oversikt: Fakta om satsingene i statsbudsjettet

UDIs budsjett har blitt kraftig redusert de siste årene. I 2016 hadde direktoratet et budsjett på 7,88 milliarder. Det var året etter at 30.000 asylsøkere kom til Norge. Siden har antallet asylankomster falt kraftig, og budsjettet ble redusert til 4,28 milliarder kroner i 2017.

Fram til august i år har 2.192 personer søkt om asyl i Norge, ifølge UDIs statistikk.

Utlendingsnemnda får redusert budsjettet sitt med 25 millioner kroner til 297,6 millioner kroner. Årsaken er at det ventes at nemnda må behandle stadig færre saker.

Samleside: Her finner du alle sakene om statsbudsjettet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden