Meny

Kaski: – Det beste med budsjettet er at det kanskje ikke blir vedtatt

SVs Kari Elisabeth Kaski mener regjeringen ikke gjør nok for å redusere verken klimagassutslipp eller sosial ulikhet i statsbudsjettet.

– Sola skinner over hele landet, sier finansministeren. Men jeg tror mange opplever at sola ikke skinner på dem, sa Kaski i replikkordskiftet etter finanstalen.

Hun mener regjeringen med årets statsbudsjett nok en gang viser at de prioriterer skattekutt til landets rikeste over klimatiltak og bedre velferd.

– I løpet av de siste 5 årene har de borgerlige tillatt seg å gi 583.000 kroner i snitt i skattekutt til de aller rikeste 0,02 prosentene av befolkningen, men likevel tar de seg ikke råd til å minske forskjeller og hjelpe de fattigste, sa Kaski.

– For eksempel skal det etter sigende satses på å bekjempe barnefattigdom. Men de 181 millionene som er satt av til fattige barn er bare en firedel av kuttene til de aller rikeste. Det sier noe om prioriteringer, sa Kaski.

Jensen om budsjettet: – I dag skinner sola igjen, på hele landet

Hun er også uenig med finansminister Siv Jensen (Frp) i at budsjettforslaget er offensivt på klima.

– FNs klimapanel la nettopp fram en dyster rapport, der det slås fast at alle land må sette inn nye og flere tiltak for å nå klimamålene. Hvor finner vi disse? Hvor er tiltakene? Jeg ser ingen nye klimatiltak, sa Kaski.

– Det beste med dette budsjettet er at det kanskje ikke blir vedtatt, avsluttet hun.

Samleside: Her finner du alle sakene om statsbudsjettet

Populært