KrF: – Et godt tilpasset budsjett

<p>KrF-nestleder og sentralstyremedlem Kjell Ingolf Ropstad sammen med partileder Knut Arild Hareides. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix</p>
KrF-nestleder og sentralstyremedlem Kjell Ingolf Ropstad sammen med partileder Knut Arild Hareides. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et godt forslag til statsbudsjett, men det er ikke det som avgjør KrFs retningsvalg, sier nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Overordnet er det et godt tilpasset budsjett med nøytral vekst, slik at man ikke bruker for mye oljepenger. Det er viktig for at norsk økonomi ikke skal koke over, sier KrFs finanspolitiske talsmann i sin første kommentar til statsbudsjettet.

KrF er blant annet glade for pakken til fattigdomsbekjempelse og økningen i bistanden.

– Men det virker som om budsjettet trenger et løft for barnefamiliene, og det kommer til å være en viktig prioritering for KrF inn i forhandlingene, sier han.

Av partiets nye kjernesaker på feltet er økt barnetrygd, satsing på engangsstønaden for fødende og gratis barnehage for barn nummer tre. Også når det gjelder barnefattigdom, må det flere tiltak til, slår Ropstad fast.

På spørsmål om det vil bli vanskelig for KrF å felle regjeringen på dette budsjettet, svarer han:

– KrF kommer til å ha en prosess fram til landsmøtet 2. november, og da er det nok ikke bare statsbudsjettet som blir avgjørende for om KrF velger å skifte side i politikken.

Samtidig sier han at KrF støtter regjeringens forslag om å kutte i formuesskatten, nærmere bestemt den såkalte aksjerabatten som vil koste staten 700 millioner kroner. Også regjeringens forslag om å ta inn 3.000 kvoteflyktninger er i utgangspunktet bra, mener Ropstad.

Personvernpolicy