Regjeringen gir 2,6 milliarder mer i frie midler til kommunene

Regjeringen vil øke de frie inntektene til kommunene med rundt 2,6 milliarder kroner. De anbefaler at pengene går til blant annet vei og skole.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Regjeringen sitt budsjettforslag for kommunesektoren setter kommunene i stand til å fortsette å styrke viktige velferdstjenester. Det blir lagt særlig til rette for å styrke tilbudet til rusavhengige, tidlig innsats i skolen og habiliterings- og rehabiliteringstjenestene, sier kommunalminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

Regjeringen anbefaler å gi de tre satsingsområdene ministreren nevner henholdsvis 200, 200 og 100 millioner kroner. De ønsker også at 100 millioner kroner skal gå til bedring av fylkesveinettet.

I kommuneproposisjonen i mai varslet regjeringen at de ville komme med en økning på mellom 2,6 og 3,2 milliarder kroner i frie inntekter til kommunene neste år. Dermed har de i forslaget til statsbudsjett falt på den nedre delen av sjiktet.

Det legges opp til at hele økningen i de frie inntektene neste år går til kommunene, og at det ikke blir noen reell økning i de frie midlene til fylkeskommunene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden