Kristersson og Löfven tause etter møte

Moderaternas partileder Ulf Kristersson har fått i oppdrag av Riksdagens talsmann Andreas Norlén (til venstre) å sondere mulighetene for å danne en ny svensk koalisjonsregjering.
Moderaternas partileder Ulf Kristersson har fått i oppdrag av Riksdagens talsmann Andreas Norlén (til venstre) å sondere mulighetene for å danne en ny svensk koalisjonsregjering. Foto: Fredrik Persson/tt / NTB scanpix

Moderaternas Ulf Kristersson møtte torsdag Socialdemokraternas leder Stefan Löfven for regjeringssonderinger, men begge var tause etter møtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det går kjempebra, var alt Kristersson ville si etter samtalen. Löfven har ikke kommentert møtet.

Kristersson fikk tirsdag i oppdrag av Riksdagens leder å undersøke mulighetene for å danne en ny koalisjonsregjering.

Kristersson er den borgerlige Alliansens statsministerkandidat, mens statsminister Stefan Löfven i en avstemning i Riksdagen etter valget fikk flertallet mot seg.

Den borgerlige Alliansen består av Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna og Liberalerna og har 143 representanter i Riksdagen etter valget.

Den rødgrønne blokken består av koalisjonspartnerne Socialdemokraterna og det lille Miljöpartiet, pluss Vänsterpartiet. De har til sammen 144 mandater. Sverigedemokraterna er på vippen med hele 62 mandater.

En fersk meningsmåling viser at oppslutningen om Socialdemokraterna har økt siden valget, mens Moderaterna har mistet oppslutning.

Demoskops oktobermåling for Expressen gir Löfvens parti 30,6 prosent, en framgang på 2,3 prosentpoeng siden valget. Moderaterna får 18,8 prosent i målingen, en tilbakegang på 1 prosentpoeng siden valget.

De tre rødgrønne partiene får en samlet oppslutning på 41,8 prosent i målingen, en framgang på 1,1 prosentpoeng.

Den borgerlige alliansen får 38,3 prosent, en tilbakegang på 2,0 prosentpoeng.

Sverigedemokraterna, som ingen av de to blokkene så langt har villet samarbeide med, har 18 prosent av velgerne i ryggen, en framgang på 0,5 prosentpoeng, viser målingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden