Nå kommer Tor Mikkel Wara med Norges Brexit-lover

BREXIT-KLAR: Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (Frp) sendte 4. oktober ut forslagene til lover om forholdet til Storbritannia etter Brexit.
BREXIT-KLAR: Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (Frp) sendte 4. oktober ut forslagene til lover om forholdet til Storbritannia etter Brexit. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Midnatt norsk tid 29. mars 2019 forlater Storbritannia EU. I dag sendte Justis- og beredskapsdepartementet ut forslagene til lover etter Brexit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justis- og beredskapsdepartementet sendte i dag på høring forslag til lov- og forskriftsendringer som følge av at Storbritannia går ut av EU - populært kalt Brexit.

Tidspunktet for britenes utmarsj fra EU er midnatt norsk tid 29. mars 2019.

Samtidig opphører alle avtaler de har i kraft av å være EU-medlem, inkludert EØS-avtalen.

Den norske regjeringen forbereder seg nå på dette, og tar sikte på å speile det som er av relevant avtaleverk EU og britene blir enige om når dette skjer, i en egen avtale med Storbritannia.

Slike avtaler kan ikke inngås før avtalen mellom EU og Storbritannia er underskrevet.

Men for å sikre at det blir tid til forsvarlig behandling av norsk lovverk som må til, sendte departementet ut forslagene torsdag.

Dersom Storbritannia, slik det nå kan se ut, forlater EU uten en avtale, må situasjonen vurderes på nytt, skriver Justis- og beredskapsdepartmentet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden