MDG åpner for samarbeid med Ap, Sp og KrF

Fem år med Frp i regjering er nok, sier talsperson Une Bastholm i MDG som nå åpner for et mulig regjeringssamarbeid med KrF, Sp og Ap. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Fem år med Frp i regjering er nok, sier talsperson Une Bastholm i MDG som nå åpner for et mulig regjeringssamarbeid med KrF, Sp og Ap. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fem år med Frp i regjering er nok, sier talsperson Une Bastholm i Miljøpartiet De Grønne. Hun åpner for et mulig regjeringssamarbeid med KrF, Sp og Ap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På den måten ønsker hun å skape tidenes grønneste regjering, skriver VG.

Bastholm har merket seg KrF-leder Knut Arild Hareides ønske om å prioritere klima og global fattigdom da han forrige uke åpnet for samarbeid med Ap og Sp.

– Da er det naturlig å prate med det partiet som setter disse sakene høyest. Vi er kanskje ikke tungen på vektskålen i Stortinget, men kan være det i interne regjeringsforhandlinger, sier Bastholm, som kritiserer Frp for å være for dårlig på klima og miljø.

Ap har tidligere utelukket samarbeid med MDG, mens Sp og MDG lenge har hatt et hett debattklima i landbruksdebatten og ulvedebatten. Bastholm tror likevel det er mulig for partiene å samarbeide i regjering, men Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum avviser Bastholms frieri.

– Det er uaktuelt å sitte i regjering med MDG. Det er et parti som sliter med å ta vanlige menneskers liv på alvor. Avgiftspolitikken og rovdyrpolitikken er eksempel på det. Men det er heller ikke en problemstilling. Vi er et sterkt opposisjonsparti i dag og er opptatt av å få gjennomslag for egen politikk, sier han.

SE VIDEO: Hareide: – Vi må vurdere Arbeiderpartiet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden