Libanons utenriksminister anklager Netanyahu for «blank løgn»

Libanon går hardt ut mot Israels statsminister Benjamin Netanyahu og anklager ham for å ha kommet med «blank løgn» fra FNs talerstol.
Libanon går hardt ut mot Israels statsminister Benjamin Netanyahu og anklager ham for å ha kommet med «blank løgn» fra FNs talerstol. Foto: Richard Drew / AP

Israels statsminister Benjamin Netanyahu løy da han påsto at Hizbollah har missilbaser og våpenlagre i Beirut, sier Libanons utenriksminister Jubran Bassil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en tale i FNs hovedforsamling torsdag, holdt Netanyahu opp det han hevdet var flyfoto av de angivelige missilbasene og våpenlagrene i den libanesiske hovedstaden.

Netanyahu hevdet også at Iran står bak de hemmelige anleggene og at målet er å utvikle og utstasjonere avanserte missiler som kan nå mål i Israel.

Mandag innkalte Libanons utenriksminister Jubran Bassil utenlandske ambassadører til et møte og holdt etterpå en pressekonferanse der han stemplet Netanyahus anklager som «blank løgn».

– Libanon godtar ikke at FN benyttes som plattform for angrep mot Libanon, sa Bassil.

Israel respekterer verken FN eller FNs resolusjoner, la han til.

Libanesisk UD opplyser at de om kort tid vil ta utenlandske ambassadører med på en omvisning på stedene Netanyahu hevder er våpenlagre og missilbaser, for å vise at den israelske statsministeren farer med løgn.

Les også:

Avis: Norge mekler mellom Hamas og Israel

Abbas raste mot USA i FN-tale

Trump sier han støtter tostatsløsning i Midtøsten-konflikten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden