De rødgrønne fortsetter framgangen

<p>De rødgrønne er i siget, bekrefter den siste gjennomsnittsmålingen fra Poll of polls. Her er Ap-leder Jonas Gahr Støre på vei til kontoret sitt etter at KrF-leder Knut Arild Hareide anmodet sitt landsstyre om å vurdere samarbeid med Arbeiderpartiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix</p>
De rødgrønne er i siget, bekrefter den siste gjennomsnittsmålingen fra Poll of polls. Her er Ap-leder Jonas Gahr Støre på vei til kontoret sitt etter at KrF-leder Knut Arild Hareide anmodet sitt landsstyre om å vurdere samarbeid med Arbeiderpartiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

De rødgrønne øker avstanden til de borgerlige partiene, viser en gjennomsnittsmåling for september. Men Frp går mest fram, sammenlignet med august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hadde det vært valg i dag, ville partiene på venstresiden fått 90 mandater mot 79 på borgerlig side, ifølge nettstedet Poll of polls. De rødgrønne får dermed ett mandat mer enn i gjennomsnittsmålingen for august.

De 79 borgerlige mandatene inkluderer imidlertid mandatene til Kristelig Folkeparti, som nå er i tenkeboksen om hvorvidt partiet skal ta spranget over til den rødgrønne siden.

Arbeiderpartiet fortsetter framgangen og øker med 0,4 prosentpoeng fra august til 26,5 prosent i september. Høyre går nøyaktig like mye fram og ender like bak Ap med 26,2 prosent.

Den største framgangen fra forrige måned er det Fremskrittspartiet som har. Partiet øker oppslutningen fra 12,8 til 13,9 prosent.

KrF havner under sperregrensen for første gang siden november i fjor, noe som ville betydd mer enn en halvering av stortingsgruppa, fra åtte til tre representanter. Oppslutningen faller med 0,7 prosentpoeng til 3,5 prosent.

Senterpartiet går tilbake med 0,9 prosentpoeng til 10,8 prosent. Venstre havner under sperregrensen for tredje måned på rad og ender på 3,4 prosent etter en tilbakegang på 0,4 prosentpoeng.

Marginene er små, men Venstre er over sperregrensen på bare én av de åtte målingene i september.

Også SV kan glede seg over en liten framgang på 0,3 prosentpoeng. Partiet ender på 6,4 prosent i gjennomsnittsmålingen, mens Rødt holder stand på 4,6 prosent.

Personvernpolicy