Trump beordrer FBI-gransking av Kavanaugh-saken

Video: Fredag godkjente Senatet nominasjonen av Kavanaugh som høyesterettskandidat. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump beordrer FBI til å etterforske høyesterettskandidat Brett Kavanaugh.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har beordret FBI til å gjennomføre en ekstra etterforskning for å oppdatere dommer Kavanaughs saksmappe. Som Senatet ba om, må denne oppdateringen være av begrenset omfang og gjennomført i løpet av under en uke, sier Trump i en uttalelse delt på Twitter av hans talsperson Sarah Sanders.

Senatets justiskomité vedtok fredag med elleve mot ti stemmer å godkjenne nominasjonen av Brett Kavanaugh som kandidat til det ledige setet i USAs høyesterett.

Dermed går saken videre til Senatet som i plenum skal stemme over om Kavanaugh skal godkjennes som ny høyesterettsdommer eller ikke. Denne avstemningen skal etter planen skje førstkommende tirsdag. Men fredag ba flere av medlemmene i justiskomiteen om at avstemningen utsettes en uke slik at overgrepsanklagene mot Kavanaugh kan granskes nærmere.

Justiskomiteen ba fredag Det hvite hus om å gi FBI ordre om å starte etterforskning av anklagene. President Donald Trump sa tidligere samme dag at det måtte være opp til Senatet selv å avgjøre om avstemningen skal utsettes eller ikke.

Bakgrunn: Senatets justiskomité sier ja til Brett Kavanaugh som ny høyesterettsdommer