Partilederne i Sverige kalles inn til nye samtaler

Talmann Andreas Norlén (t.v.) tok torsdag imot Socialdemokraternas partileder Stefan Löfven i Riksdagen. Nå inviterer han partilederne til nye samtaler tirsdag.
Talmann Andreas Norlén (t.v.) tok torsdag imot Socialdemokraternas partileder Stefan Löfven i Riksdagen. Nå inviterer han partilederne til nye samtaler tirsdag. Foto: Henrik Montgomery/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Riksdagens talmann kaller de svenske partilederne inn til nye samtaler tirsdag neste uke for å diskutere mulige regjeringsalternativer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er klart etter at talmann Andreas Norlén har hatt et møte med sine tre visetalmenn for å diskutere den første runden med diskusjoner.

Socialdemokraternas leder Stefan Löfven blir som leder for Riksdagens største parti den første som skal inn til samtaler, klokken 09.30. Hvert møte er planlagt å vare i 25 minutter.

Norlén møtte de åtte partilederne i Riksdagen til korte en-til-en-samtaler torsdag for å få deres synspunkter om veien videre i arbeidet med å foreslå en statsministerkandidat.

Etter samtalene torsdag var Norlén klar på at det kan bli flere runder med samtaler før han kan legge fram en statsministerkandidat.

– Uten å avsløre noen statshemmelighet kan jeg si at ikke alle er enige om fortsettelsen, sa Norlén.