Dette får Stoltenberg, Jagland og Solheim i lønn

Jens Stoltenberg.
Jens Stoltenberg. Foto: Matt Dunham / AP/NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til lønnsgodtgjørelser kan Stoltenberg og Jagland nyte godt av luksuriøse tjenestemannsboliger, tilgang på privatsjåfør og tjenerskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg jobber i dag som generalsekretær i NATO.

En talsperson for NATO opplyser til Nettavisen at nåværende grunnlønn for generalsekretær i NATO er 22.839,78 euro per måned, tilsvarende 217.360 kroner, i tillegg til en tjenestemannsbolig i Brussel og en stab som tilbyr sikkerhet, transport og støtte. I henhold til Ottawa-avtalen, er lønnen til alle NATO-ansatte, inkludert generalsekretæren, unntatt skatt. Det tilsvarer en skattefri årslønn på 274.077,36 euro, om lag 2.622.277 kroner.

Les også: Lederne med de feteste lønningene

Tidligere statsminister Thorbjørn Jagland er generalsekretær i Europarådet.

Europarådet viser til finansregnskapet for 2016 for Jaglands lønn, der det ifølge avisen fremgår at Jagland fikk en samlet lønnsgodtgjørelse i 2016 på 318.000 euro, tilsvarende tre millioner kroner. I tillegg har Jagland tilgang på en herskapelig tjenestemannbolig og en rekke sjåfører og biler til disposisjon. Jagland betaler en intern skatt, ifølge talsperson for Europarådet, Daniel Holtgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Magre lønnsoppgjør blir normalen de neste 15 årene

Tidligere statsråd og partileder for SV Erik Solheim jobber som undergeneralsekretær i FN.

Undergeneralsekretærer lønnes med en bruttoinntekt på 194.329 dollar i året (tall fra og med 1. januar 2018), tilsvarende rundt 1,6 millioner kroner. Undergeneralsekretæren har en nettolønn på 143.757 dollar, hvilket utgjør 1,17 millioner kroner. Undergeneralsekretærene i FN betaler en form for intern skatt, der medlemslandene i enkelte tilfeller krever inntektsskatt av kompensasjonen til sine borgere som tjenestegjør i FN. I så tilfelle refunderer FN inntektsskatten til medlemslandet, skriver avisen.

Til sammenligning lønnes statsminister og statsråder i Norge med en årslønn på henholdsvis 1.680.277 og 1.365.016 kroner, skriver Nettavisen.

Les også: Så mye får du i startlønn i 18 europeiske land

Artikkelen ble først publisert på Hegnar.no.