Tyske medier stiller spørsmål ved Merkels framtid

Statsminister Angela Merkel ankommer et regjeringsmøte i Berlin onsdag.
Statsminister Angela Merkel ankommer et regjeringsmøte i Berlin onsdag. Foto: Michael Sohn / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyske medier stiller spørsmål ved Angela Merkels framtid som regjeringssjef etter at en av hennes nære allierte mistet en viktig posisjon i Forbundsdagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Merkel-epoken går mot slutten, lyder en overskrift på nettsiden til tabloidavisa Bild.

Avisa spør om Merkel vil kunne fortsette som regjeringssjef. Bakgrunnen er at hun tirsdag gikk på et forsmedelig nederlag i Forbundsdagen – den tyske nasjonalforsamlingen.

Merkels nære allierte Volker Kauder mistet posisjonen som parlamentarisk leder for den konservative blokken. Til tross for at Merkel støttet ham til det siste, tapte han avstemningen om vervet.

– Avstemningen har framskyndet Merkels tap av autoritet, heter det i en kommentarartikkel i Frankfurter Allgemeine Zeitung. Også Die Welt antyder at en epoke kan gå mot slutten.

Aktuelt: Mener Merkel ikke ser hva masseinnvandring kan føre til

Den konservative blokken i nasjonalforsamlingen består av Merkels kristendemokratiske parti CDU og det bayerske søsterpartiet CSU. Jobben som parlamentarisk leder overtas av CDU-toppen Ralph Brinkhaus.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han avviser at tirsdagens avstemning var noe stort drama og mener regjeringen og kristendemokratene er kommet styrket ut av prosessen.

Opposisjonspartiet FDP mener det nå bør holdes et tillitsvotum om Merkels posisjon som statsminister. En talsmann for Merkel avviste forslaget onsdag.

Aktuelt: Tysklands katolske kirke beklager overgrep