Grande og Sandnes signerte ny TV 2-avtale

TV 2 AS inngår nå avtale med staten i fem år.
TV 2 AS inngår nå avtale med staten i fem år. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Staten vil kompensere for nettokostnadene knyttet til TV 2s oppdrag som kommersiell allmennkringkasting med et bidrag på inntil 135 millioner per år i fem år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kulturminister Trine Skei Grande (V) og TV 2-sjef Olav Sandnes undertegnet onsdag formiddag avtalen mellom TV 2 AS og staten ved Kulturdepartementet om kommersiell allmennkringkasting. Det ble kjent at en avtale var klar tirsdag.

TV 2 må årlig dokumentere at kravene i avtalen er oppfylt og også årlig dokumentere behovet for kompensasjon. Medietilsynet vil føre tilsyn med avtalen og kan dersom TV 2 ikke oppfyller kravene, ilegge kanalen sanksjoner.

Fem år

TV 2 AS inngår nå avtale med staten i fem år. TV 2s allmennkringkastingsoppdrag vil være forpliktende i hele avtaleperioden. Avtalen vil tre i kraft 1. januar 2019 og vare fram til 31. desember 2023.

Av avtalen fremgår det at flertallet av de redaksjonelle beslutningene skal tas 100 kilometer utenfor Oslo, i praksis i Bergen. Det er også et krav om at flertallet av de redaksjonelt ansatte i både hovedredaksjonen og den sentrale nyhetsredaksjonen skal ha sitt arbeidssted utenfor Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skille i regnskapet

– Det er etablert et regnskapsmessig skille mellom TV 2 sin allmennkringkastings­virksomhet, som skal støttes med offentlige midler, og annen virksomhet, som faller utenfor oppdraget, heter det i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

Det fremgår også at TV 2 skal ha daglige nyhetssendinger, tilby norskspråklig barne-TV og programmer for unge og bruke minst 250 millioner kroner på førstegangsvisninger av norsk film og tv-drama i avtaleperioden.

Innholdet skal tilbys på én lineær tv-kanal, og i tillegg må allmennkringkastingsinnholdet gjøres tilgjengelig på internett.