KrFU-landsmøtet mener at KrF bør gå inn i regjering med Høyre, Venstre og Frp

KrFUs leder Martine Tønnessen under KrFUs landsstyremøte på Gardermoen fredag kveld.
KrFUs leder Martine Tønnessen under KrFUs landsstyremøte på Gardermoen fredag kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Landsmøtet i KrFU har vedtatt med 47 mot 33 stemmer at KrF bør gå inn i regjering med Høyre, Venstre og Frp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en times debatt der det på den ene siden ble hevdet at «KrF suger som opposisjonsparti» og på den andre siden vist til valgløftet om ikke å gå inn i regjering med Frp, landet ungdomspartiet på at moderpartiet bør søke makt og gjennomslag ved å sitte i regjering med Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet.

Martine Tønnessen, som lørdag formiddag ble gjenvalgt som KrFU-leder, rundet av debatten med å argumentere for å ta moderpartiet inn i regjering med Frp, forutsatt at de klarer å forhandle fram en regjeringsplattform som gir gjennomslag for KrFs politikk.

Begge de to nyvalgte nestlederne argumenterte mot å gå inn i en regjering der også Frp sitter – fordi den politiske avstanden er for stor og fordi partiet i forkant av stortingsvalget 2017 sa at det ikke kom til å søke regjeringsmakt der Frp er med.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden