– Kavanaugh-anklager åpner for å forklare seg for Senatet

Høyesterettskandidat Brett Kavanaugh er anklaget for voldtektsforsøk på 1980-tallet.
Høyesterettskandidat Brett Kavanaugh er anklaget for voldtektsforsøk på 1980-tallet. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen som anklager høyesterettskandidat Brett Kavanaugh for voldtektsforsøk på 1980-tallet, åpner for å forklare seg for Senatet, ifølge The New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen «er forberedt på å forklare seg neste uke», så lenge senatorer tilbyr henne «betingelser som er rettferdige og garanterer for hennes sikkerhet», ifølge en epost fra advokaten hennes til Senatets justiskomité.

The New York Times har sett eposten fra Christine Blasey Fords advokat. Der fremgår det imidlertid at det ikke vil være mulig for kvinnen å forklare seg på mandag, som er datoen Republikanerne har satt for høringen.

Les også: Senatets justiskomité-leder ber Ford revurdere høring

Advokaten gjentar at Blasey Ford aller helst ser at en grundig etterforskning blir gjennomført før hun forklarer seg, men uten spesifikt å kreve en FBI-etterforskning, som tidligere har vært krevd.

USAs president Donald Trump nominerte i sommer Brett Kavanaugh til ny høyesterettsdommer. Men 16. september sto psykologiprofessoren Blasey Ford fram og anklaget Kavanaugh for et voldtektsforsøk på en fest på 1980-tallet da hun var 15 år og han 17, og begge gikk på videregående skole i Maryland.

Bakgrunn: CNN: Kavanaugh-anklager vil ha FBI-gransking før høring