VG: Sandberg hevder topp-politikere ville velte regjeringen med Iran-saken

Under en jippo under Arendalsuka i august hevdet tidligere Frp-nestleder Per Sandberg at han gikk av som fiskeriminister av hensyn til kjæresten Bahareh Letnes. Nå kommer de første angivelige lekkasjene fra den varslede boka der Sandberg også har lovet å ta et oppgjør med journalistene som dekket saken som førte til hans avgang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Under en jippo under Arendalsuka i august hevdet tidligere Frp-nestleder Per Sandberg at han gikk av som fiskeriminister av hensyn til kjæresten Bahareh Letnes. Nå kommer de første angivelige lekkasjene fra den varslede boka der Sandberg også har lovet å ta et oppgjør med journalistene som dekket saken som førte til hans avgang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Per Sandberg skal i sin nye bok navngi topp-politikere som han hevder brukte kjæresteforholdet til Bahareh Letnes i et forsøk på å velte regjeringen, ifølge VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den varslede boken kommer etter planen i salg i månedsskiftet oktober-november. Sandberg har tidligere varslet at han kommer til å ta et oppgjør med journalister som dekket saken som førte til at han måtte gå av som fiskeriminister.

Boken skal ifølge VG inneholde opplysninger om hvordan navngitte topp-politikere ifølge Sandberg har brukt forholdet til hans norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes «for å angripe Erna Solberg i et forsøk på å velte regjeringen».

Les også: PST: Sannsynlig at Sandbergs mobilbrudd ble misbrukt av Kina og Iran

Det opplyses ikke hvilket eller hvilke partier de nevnte politikerne tilhører. Men i tiden fra Sandberg kom hjem fra ferieturen til Iran, der han brøt sikkerhetsinstruksen ved å ta med seg jobb-telefonen, ble han kritisert av partifellene Christian Tybring-Gjedde og Mazyar Keshvari.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til NTB sa Tybring-Gjedde at han var overrasket over statsminister Erna Solbergs (H) uttalelser under Norway Cup på Ekebergsletta, der hun sa at alle kan gjøre feil.

– Solberg bør se på sammensetningen av regjeringen og om Sandberg kan fortsette som fiskeriminister etter dette, sa han blant annet.

Tittelen på Sandbergs bok er ifølge VG «Fremmede makter har flyttet inn; justismord og politisk drap».

Avisen siterer også fra teksten på baksiden av boken – der det blant annet heter at Sandberg ble utsatt for en skitten politisk maktkamp hvor hans privatliv ble misbrukt av både egne partifeller og opposisjonen på Stortinget.

Les også: Per Sandberg tar nytt oppgjør med journalister og politikere