Støre lufter idé om ekstra ferieuke for foreldre

Partileder Jonas Gahr Støres holder innledningstalen på Arbeiderpartiets landsstyremøte tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Partileder Jonas Gahr Støres holder innledningstalen på Arbeiderpartiets landsstyremøte tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ekstra ferieuke for barnefamilier, som Stefan Löfven foreslo i den svenske valgkampen, er interessant også i Norge, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Støre hentet fram forslaget fra sin sosialdemokratiske partilederkollega da han talte til landsstyret i Oslo tirsdag.

– Det er den typen sterkere fellesskapsløsninger som koster. Men det er jo derfor vi mener at de som har mest, bør betale noe mer i skatt. Vi vet jo at dette er investeringer som betaler seg over tid, sa Støre.

Arbeiderpartiet har satt ned flere utvalg som skal foreslå ny politikk, blant annet innen oppvekst.

Støre avviste utsagnet fra Høyre-siden om at tiden for store velferdsreformer er over og mener det trengs et velferdsløft spesielt for barnefamilier. Støre viste også til gratis aktivitetsskole for alle barn og en «helhetlig skoledag» hvor barn får gjort unna lekser, fotballtrening og korps.

Han varsler at Arbeiderpartiet vil foreslå mellom tre og fire milliarder kroner mer til kommunene neste år enn det Regjeringen gjør for å oppfylle slike løfter.

Både dyrt og ansvarlig, ifølge Støre.

Aktuelt: Støre advarer svenskene mot ytre høyre