Mueller er klar for Flynn-dom

Spesialetterforsker Robert Mueller har bedt sorenskriveren sette en dato for dommen mot Donald Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn (høyre). Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
Spesialetterforsker Robert Mueller har bedt sorenskriveren sette en dato for dommen mot Donald Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn (høyre). Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialetterforsker Robert Mueller har konkludert etterforskningen av Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn og bedt retten sette en dato for dom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden Flynn for rundt et år siden erkjente seg skyldig i å ha begått mened og sa seg villig til å samarbeide med Mueller, har aktor gjentatte ganger utsatt dommen mens etterforskningen pågikk. Men i et rettsdokument levert inn mandag, bes det om at sorenskriveren setter dommen til 28. november eller en av de sju påfølgende arbeidsdagene.

Ifølge erklæringen fra tiltalte har Flynn innrømmet å ta kontakt med Russlands ambassadør til USA, Sergej Kisljak, på vegne av USAs president Donald Trump i presidentskiftet. Flynn har også sagt at presidentens indre krets viste om dette, og noen ganger også instruerte ham til det.

Flynn ble sparket 13. februar 2017, med forklaringen at han hadde villedet sin sjef om innholdet i kontakten med russerne.

Han vil bli den andre av Trumps valgmedarbeidere til å bli dømt. Tidligere denne måneden ble presidentens tidligere spesialrådgiver for utenriksspørsmål, George Papadopoulos, dømt til 14 dagers fengsel for å ha løyet til FBI om kontakt med russerne i valgkampen.