Meny

Demokratene øker ledelsen på partimåling

Demokratene håper å få flertall i begge husene i den amerikanske Kongressen under valget i november. Foto: J. Scott Applewhite / AP

Demokratene får en oppslutning på 50 prosent på en ny partimåling i forkant av det amerikanske kongressvalget i november.

Med det har det demokratiske partiet en ledelse på 12 prosent over republikanerne foran valget 6. november, viser en ny partimåling fra NPR og Marist.

På den tilsvarende målingen i juli fikk demokratene 47 prosents oppslutning, mens republikanerne fikk 40 prosent.

I Midtvesten i USA har demokratene hatt en økning i oppslutningen på 13 prosentpoeng siden juli. Noe av årsaken er trolig at industrien og bønder i denne delen av landet påvirkes spesielt negativt av handelskrigen Donald Trump har startet.

Under mellomvalget i november skal det velges en rekke nye medlemmer i senatet i tillegg til at hele Representantenes hus er på valg. Dermed kan det republikanske flertallet ryke i ett eller begge de to husene i den amerikanske Kongressen.

President Donald Trumps popularitet er likevel mer eller mindre uendret siden målingen i juli. På septembermålingen sier 38 prosent av de spurte at de mener Trump gjør en god jobb, som er ett prosentpoeng ned fra juli, mens 53 prosent mener han gjør en dårlig jobb, opp to prosentpoeng fra julimålingen. Endringene er innenfor feilmarginen på målingen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært