Meny

Hoksrud tilbakeholden rundt menneskeskapte klimaendringer

Fremskrittspartiets Bård Hoksrud ble i slutten av august utnevnt som ny landbruks- og matminister. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp) vil verken svare ja eller nei på spørsmål om hvorvidt han tror på menneskeskapte klimaendringer.

– Dyr og mennesker gir utslipp. Spørsmålet er hva som fører til endringene. Men det er viktig for meg å si at både vi og næringen jobber for å få utslippene ned, sier Hoksrud til Dagsavisen.

På direkte spørsmål om hvorvidt han tror på menneskeskapte klimaendringer, svarer den ferske landbruksministeren:

– Poenget er at alt vi gjør, er med på å påvirke klimaet. Et vulkanutbrudd og andre naturlige ting har også stor påvirkning. Det viktigste er at vi gjør noe med det når det skjer endringer.

Videre sier Hoksrud at været og klimaet har skiftet til alle tider, og at det for han «er viktigere å se på hva vi kan gjøre her og nå for å legge gode rammebetingelser framover».

– Stortinget har satt noen klare krav, og det er min jobb å følge dem opp. Vi har også et veldig godt samarbeid med organisasjonene. Det er enighet om å se på hvordan man skal redusere utslipp. Det er klart at mennesker er med å påvirke, sier han.

Aktuelt: Det som skjedde på 20 000 år under istiden, kan nå skje på 150 år

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært